מקרר תעשייתי
כל מי שאי פעם קנה מקרר יודע עד כמה רבות ההתלבטויות עד לבחירה הסופית. מאחר שמדובר במוצר יחסית יקר מצד אחד, ומצד שני כזה שמשפיע במידה רבה על איכות החיים, חשוב לנו למצוא את הדגם האופטימלי. כשעסק רוכש מקרר תעשייתי, ההתלבטויות רבות אפילו יותר בגלל התפקיד המרכזי שלו והחשיבות לתפעול תקין של העסק. ההמלצה החשובה ביותר היא לבצע קודם כל אפיון צרכים מדויק, ורק לאחר מכן להבין מהם המקררים התעשייתיים שעונים על האפיון ובמקביל לא חורגים ממסגרת התקציב. חברת קירור אירווין, עם ניסיון של 50 שנים בתחום, היא הכתובת האופטימלית לתהליך הנ"ל ולמציאת מקרר עם יחס עלות תועלת משתלם במיוחד.
איך בוחרים מקרר תעשייתי איכותי?
* נפח – מומלץ לבחור מקרר עם נפח מעט גדול יותר ביחס לצרכים העכשוויים, כך שגם אם יחול גידול בהיקף הפעילות, לא תצטרכו להחליף מקרר או להיתקל במגבלות בהתנהלות היומיומית בעסק.
* מידות – בדרך כלל ישנו מקום ספציפי שבו אמור להיות מוצב המקרר, וחשוב לוודא התאמה מבחינת הגודל.
* יעילות אנרגטית – שיקול שאותו כדאי לקחת בחשבון בכל החלטה, גם בבית וגם בעסק, גם כדי לשלם פחות כסף עבור צריכת חשמל וגם כדי לצמצם את הפגיעה בסביבה.
* אסתטיות – ישנם מקררים שחשופים לעיני הלקוחות, ובמקרה כזה גם למראה יש משקל בהחלטה הסופית.
* מיקום המעבה – האפשרויות הן בחלק התחתון של המקרר או בחלק העליון. לכל אחת מהאופציות גם יתרונות וגם חסרונות – למשל במעבה עליון נתפס פחות אבק, ולעומת זאת במעבה תחתון התחזוקה נוחה יותר – ולכן הכלל הוא התאמה לצרכים הספציפיים של העסק.
אמינות, יעילות ושליטה מלאה על הטמפרטורה
מרכיב חשוב אחר, אפילו קריטי, בכל מקרר תעשייתי הוא היכולת לשלוט במדויק על הטמפרטורה בו. בגלל הרגישות הרבה של המוצרים המאוחסנים במקררים התעשייתיים, לפעמים אפילו סטייה קלה מהטמפרטורה הרצויה עלולה להוביל לנזקים בלתי הפיכים. בנוסף ישנן דרישות רגולטוריות שונות, ולכן זהו פרמטר שאסור להתפשר עליו. גם האמינות של המקרר, כלומר של החברה שייצרה אותה, תורמת לשקט הנפשי שלכם – ואת כל אלה תוכלו לקבל בעזרת הניסיון, המקצועיות והמחויבות של קירור ארווין.
קירור תעשייתי
היכולת לשמור מוצרים בקירור, ובפרט מזון, שינתה באופן משמעותי את החיים על פני כדור הארץ. תחילה היא הייתה מבוססת על הטבע, כשהקירור נעשה באמצעות קרח ושלג שבני האדם אספו מהסביבה. במאה ה-16 גילינו את הקירור הכימי, כשהוספת נתרן חנקתי או אשלגן חנקתי למים הובילה לירידת הטמפרטורה שלהם ולהיווצרותה של אמבטיית קירור. המהפכה התעשייתית אפשרה ייצור מערכות קירור יעילות יותר ויותר, ומדענים שונים בכל רחבי העולם פיתחו מוצרים ורשמו פטנטים בתחום. בתחילת המאה ה-20 קירור תעשייתי כבר היה נפוץ למדי במדינות המפותחות, והשלב הבא כלל פיתוח פתרונות להובלה בקירור. באופן טבעי התחום לא מפסיק להשתכלל, ולכן מומלץ בחום לכל עסק שזקוק למערכות קירור להיעזר במי שגם צברו ניסיון רחב היקף וגם מקפידים להתעדכן בכל החידושים – אנשי המקצוע של קירור ארווין.
הסוגים השונים של קירור תעשייתי
* מערכות קירור למפעלים – ובפרט מפעלי מזון אבל לא רק. במערכות אלה חשובה מאוד האמינות, משום שכל תקלה, גם אם לזמן קצר יחסית, עלולה לגרום לנזקים כבדים.
* חדרי קירור תעשייתיים – חדרים רחבי ידיים שבהם חובה לוודא בכל נקודת זמן שהטמפרטורה הרצויה נשמרת ברמת דיוק מרבית.
* מכולות קירור – לצורך העברת סחורה רלוונטית ממקום למקום.
* מערכות Individual Quick Freezing – שיטת קירור חדשנית שמאפשרת הקפאה מהירה מצד אחד ומצד שני משמרת את המזון מבחינת הצורה, הריח והטעם לאחר ההפשרה באופן מיטבי.
מקצוענות, אמינות ומענה מדויק לכל צורך
קירור תעשייתי חייב להיות אמין, כדי שלא ייגרם נזק לסחורה הרגישה שמאוחסנת במקררים, במקפיאים ובחדרי הקירור. הקירור חייב להיות גם יעיל אנרגטית, על-מנת שהוצאות החשמל של העסק לא יהיו גבוהות שלא לצורך (וגם כדי לצמצם את הפגיעה בסביבה בעידן של משבר אקלים הולך ומחריף). דגש מהותי נוסף הוא התאמה מלאה לצרכי הקירור הספציפיים של כל עסק בהתאם לנפח הפעילות ואופי הפעילות. הניסיון רחב היריעה של קירור ארווין – שנוסדה כבר ב-1971 – והמקצוענות של החברה מבטיחים של פתרון קירור יעמוד בכל הדרישות החשובות הנ"ל. כל שירותי החברה – ייעוץ, תכנון, הקמת והתקנת מערכות קירור – ניתנים מתוך תחושת אחריות והבנה של חשיבותם לתפעול התקין של העסק.
מקררים תעשייתיים
מקרר נתפש על-ידינו כדבר מובן מאליו. לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ב-99.8% ממשקי הבית ישנו מכשיר חשמלי שמשמש לשמירת מזון בטמפרטורות נמוכות, ובנוסף אליהם יש גם שפע מקררים תעשייתיים בעסקים מסוגים רבים ובפרט בענף המזון. קניית מקררים תעשייתיים מחייבת תשומת לב לפרמטרים רבים, ובפרט הנפח, המידות, היעילות האנרגטית (מקרר שצריכת החשמל שלו גבוהה ביחס לנפח גורם להוצאות גבוהות שלא לצורך), מיקום המעבה ועוד. על-מנת להגיע למקרר האידיאלי עבור כל צורך, חשוב להיעזר במי שקירור תעשייתי הוא תחום המומחיות שלו – קירור ארווין, שפועלת בהצלחה מאז 1971 בתחום ספציפי זה.
סוגים של מקררים תעשייתיים
* מקרר עומד – מקרר תעשייתי שמתאפיין במדפים נמוכים ובהתאם בנגישות מרבית לכל הפריטים שמאוחסנים בו. מספר הדלתות הוא בין אחת לארבע.
* מקרר דלפקי – המקררים התעשייתיים מהסוג הזה מתאימים לפסי ייצור ולעמדות ההכנה בעסקי המזון השונים. בהתאם הם בנויים כך שהחלק התחתון שלהם הוא המקרר ובו מאוחסנים כל הפריטים הרלוונטיים, והחלק העליון הוא משטח עבודה.
* מקררי עגלות – מקררים ללא מדפים מובנים, אלא כאלה שכוללים חללים פתוחים אשר לתוכם ניתן להכניס מגשים בגבהים משתנים.
* חדרי קירור – חדר קירור הוא למעשה מקרר תעשייתי ענק, ובהתאם ניתן לאחסן בו כמויות גדולות מאוד של פריטים שדורשים שמירה בטמפרטורות נמוכות.
פתרונות יעילים לקירור תעשייתי
הסוגים השונים של המקררים התעשייתיים, והאפשרויות הרבות מאוד בתוך כל קטגוריה, מחייבות התנהלות מושכלת – כאמור באמצעות מומחים לקירור תעשייתי. קירור ארווין כבר סייעה לאינספור חברות, מהמובילות בארץ, לקבל מקררים תעשייתיים שמותאמים באופן מושלם לצרכים הספציפיים שלהן. הרקורד המרשים של קירור ארווין כולל גם לקיחת חלק בפרויקטים במדינות שונות ברחבי העולם, כולל אוזבקיסטן ואתיופיה. כל שירותי החברה – ייעוץ, התאמת פתרונות, בניית חדרי קירור, התקנה ותחזוקה שוטפת – ניתנים מתוך מחויבות מלאה לכל לקוח ועל בסיס התמקצעות מתמדת בתחום שמתעדכן כל העת ונשען על טכנולוגיות מתקדמות. בנוסף לניסיון ולידע, מקפידים כל אנשי המקצוע של קירור ארווין גם על זמינות גבוהה, על אמינות ועל שירות קשוב.